Wat kost een waterontharder?

Leuk dat je terecht bent gekomen op deze blog over de kosten voor een professionele waterontharder.

Waterontharders zijn een noodzakelijke investering als je geplaagd wordt door hard water. Het verwijderen van kalk en andere mineralen uit water kan door middel van een waterontharder, ook wel ionenwisselaar of waterverzachter genoemd. Deze apparaten kunnen goedkoop of duur zijn, afhankelijk van het merk, de stijl en de capaciteit die je nodig hebt. In dit blogartikel bespreken we wat te verwachten op het gebied van prijs bij het kopen van een waterontharder.

We beginnen met te benadrukken dat er geen exacte prijskaartjes zijn voor alle types en stijlen van ontziltingstechnologie. Als je serieuze overwegingen geeft aan de aanschaf van een waterontharder, dan is het altijd slim om verschillende aanbieders te vergelijken op basis van hun voorwaarden en prijzen. De meeste bedrijven bieden bundels met installatiekosten inbegrepen, terwijl andere alleen de apparatuur prijs aanbieden. Daarnaast kunt u ook rekening houden met mogelijke extra kosten voor onderhoud en reparaties die nodig zijn om uw waterverzachter draaiende te houden na de installatie.

Kortom, als je denkt dat een waterontharder iets is waar je baat bij hebt, dan moet je bereid zijn om wat tijd te spenderen aan het vergelijken van prijzen voordat je overgaat tot aankoop!

Gemiddeld kost een wateronthardersysteem inclusief installatie €1500 met een normaal bereik van €1000 tot €3000. Als je zelf aan de slag gaat kan het voor maar €500, terwijl voor grotere huizen met een smart filtersysteem wel meer dan €6000 euro kunnen betalen.